Liga šampiona večeras donosi susrete petog kola u grupama A, B, C i D.

PSG – CELTIC

U okviru grupe B Celtic našeg reprezentativnog stopera Joze Šimunovića (22) gostovat će PSG-u, koji ga je u prvom susretu deklasirao s 0:5.

Jozo Šimunović

Poslije četiri odigrana meča Celtic ima zauzima treće mjesto s tri boda, što je tri više od posljednjeg Anderlechta.

Kako drugoplasirani Bayern ima šest više, škotskog prvaka u preostala dva meča očekuje borba za ostanak na trećoj poziciji i nastavak takmičenja u Europa ligi.

Šimunović se oporavio od povrede i konkurisat će za meč, ali je pitanje da li će naći mjesto u startnoj postavi, s obzirom da je minuli prvenstveni duel s Ross Countyjem presjedio na klupi.

ATLETICO MADRID – ROMA

Edinu Džeki (31) i Romi slijedi gostovanje Atletico Madridu, protiv kojeg će imati priliku riješiti pitanje plasmana u narednu rundu.

Edin Džeko

Roma je trenutno prvoplasirani tim grupe D s pet bodova više od trećeg Atletica i remi joj garantuje mjesto među 16 najboljih.

Iako je Atletico bio bolji rival, njihov prvi meč okončan je bez pobjednika (0:0), a Roma će u revanšu imati prednost zbog neigranja suspendovanog Savića.

QARABAG – CHELSEA

Nešto ranije Ibrahima Šehića (29) i Qarabag očekuje duel s Chelseajem, koji je u njihovom prvom međusobnom okršaju u Londonu slavio rezultatom 7:0.

Ibrahim Šehić

Prvak Azerbejdžana ući će u ovaj meč inspirisan sjajnim predstavima protiv Atletico Madrida, kojem je dva puta uzeo po bod.

Upravo ta dva boda ostavila su ga u igri za treću poziciju, koja vodi u Europa ligu.

JUVENTUS – BARCELONA

Miralem Pjanić je s Juventusom propustio priliku osigurati plasman dalje u prošlom kolu, kada je odigrao neriješeno na gostovanju sa Sportingom.

Miralem Pjanić

Trenutno je na učinku od sedam bodova i drži drugu poziciju grupe D.

Sada mu slijedi meč s Barcelonom, koja ga je u prvom susretu na Camp Nou porazila s uvjerljivih 3:0.

“Staroj dami” pobjeda bi garantovala mjesto u osmini finala, uzimajući u obzir da ima tri boda više od Sportinga i bolji međusobni skor.

Nakon povrede mišića Pjanić se vratio u tim Juventusa u minulom prvenstvenom duelu protiv Sampdorije, koja je timu iz Torina nanijela prvi poraz na šest posljednjih mečeva.

Pjanić će predvoditi vezni red svog tima, kojem neće niko nedostajati, dok će gosti biti bez povrijeđenih Dembelea, Gomesa, Mascherana, Rafinhe i Roberta.

(BiH.ba)