Juventus će sutra u susretu petog kola grupe “D” Lige šampiona dočekati Barcelonu, protiv koje želi potvrditi plasman u osminu finala.

“Staroj dami” mjesto među 16 najboljih garantuje pobjeda, s obzirom da poslije četiri odigrana meča ima tri boda više, ali i bolji međusobni duel od trećeplasiranog Sportinga.

Da je to primarni cilj njegovog tima, potvrdio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić (27), koji se obratio medijima zajedno s trenerom Massimilianom Allegrijem.

“Imamo isti respekt prema Barceloni kao i prošle godine. Vrlo su težak protivnik i važe za jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona. Ide im vrlo dobro ove sezone, ali imamo dobre uspomene protiv njih i vjerujem da će i sutra biti tako. Naš primarni cilj je da se kvalifikujemo u narednu rundu i nadamo se da ćemo doći do rezultata koji nam to osigurava”, rekao je Pjanić.

Njegov tim je za vikend pretrpio neočekivan prvenstveni poraz od Sampdorije, a Pjanić ističe kako je u ovom trenutku najvažnije ostati fokusiran.

“Očigledno je da se ne osjećam dobro kada nam ne ide i veoma sam razočaran zbog poraza od Sampdorije, koji se nije trebao desiti. Sada je najvažnije da budemo fokusirani i spremni za sutrašnji meč. Moramo preuzeti odgovornost kao što to uvijek radimo. Pobjede su uvijek pravi odgovor za to”, poručio je na kraju naš veznjak.

(BiH.ba)