Nakon što je Fudbalski savez Republike Srpske predložio nove kandidate za selektora reprezentacije BiH, svoje mišljenje o izboru selektora BiH dobili smo i iz Fudbalskog saveza Federacije BiH.

– Sa ciljem da odaberemo najbolje i najoptimalnije rješenje – dajemo punu podršku radu Komisije za izbor novog selektora reprezentacije BiH i ne želimo licitirati imenima. Cijenimo trud FS RS da reprezentacija BiH dobije najboljeg od ponuđenih selektora, i ujedno pozivamo na zajedništvo jer sigurno da svi želimo najbolje za reprezentaciju BiH. – kažu iz Federalnog saveza za BIH.ba.

Meho Kodro povukao je svoju kandidaturu, da li je o tome obaviješten i FS F BiH?

– Nismo dobili nikakav zvanični dopis o njegovom povlačenju kandidature, ali nas i nije bio dužan obavijestiti, jer on i nije bio zvanično kandidirao za selektora. Ukoliko je odlučio da odustaje od utrke za selektora BiH i posveti se svom klubu – mi mu želimo punu sreću u njegovoj daljoj karijeri. – kažu iz saveza Federacije BiH.

Komisija za izbor selektora nastavlja sa radom u kontaktiraju i razgovoru sa najopravdanijim rješenjima za selektorsku funkciju, a očekuje se kako će Izvršni odbor FS BiH do nove godine odabrati novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

(BIH.ba)