Juniori Željezničara će sutra u okviru drugog kola UEFA Omladinske Lige šampiona dočekati zagrebačku Lokomotivu, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili trener juniora, Omer Joldić, te kapiten, Amir Velić, javlja zvanična stranica Fudbalskog kluba Željezničar.

– Odigrali smo u Zagrebu 1:1, daje nam za pravo da se nadamo prolasku, očekuje nas 90 teških minuta, svi su zdravi, svi su u konkurenciji za prvih jedanaest, odigrali su tešku utakmicu protiv Sarajeva za vikend, pristup očekujem utakmicu kao protiv Ludogoretsa. Momci su dosta korektni i ispunjavaju ono što se od njih kaže, navijača će biti, pozivam ih na fer i korektno navijanje, znamo šta to znači, ovo su utakmice Lige šampiona  veoma su važne, samo dlanovi i grla, kao i prošli put što je bilo fenomenalno. Imamo trening u 14 sati koji ćemo odraditi, vidjećemo hoće li doći do promjene, ja otprilike znam početnih jedanaest, vjerujem da ćemo sutra respektujući protivnika ostvariti prolaz među 24 najbolje ekipe u Ligi prvaka, rekao je Joldić dodavši:

– Hajdarević je igrao malo više nego ostali igrači, ali to nam neće predstavljati problem. To su mladi organizmi, lakše im se regenerisati. Biće teže nego u Zagrebu, malo su nas i podcijenili, imamo svoje adute i s pravom se možemo nadati u dalju fazu takmičenja.

Kapiten Amir Velić istakao je da on i njegovi saigrači žele napravi iskorak.

– Očekuje nas teška utakmica, teža od one u Zagrebu, protivnik nas je analizirao, gledajući uslove terena i vremena, biće teže nego u Zagrebu. Mi smo se spremili i vjerujem da možemo napraviti pozitivan rezultat. Samo smo fokusirani na utakmicu, želimo da napravimo iskorak. Ne razmišljamo o mogućem protivniku, bitna je utakmica i ono šta ćemo sutra pokazati na terenu, kazao je Amir Velić.

Meč juniora Željezničara i Lokomotive iz Zagreba igra se sutra na stadionu “Grbavica” sa početkom u 16,00 sati.

(BiH.ba)