„A“ reprezentativke Bosne i Hercegovine su se okupile danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će se spremati za utakmice sa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Engleskom i Velsom, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Uoči današnjeg treninga selektorka Samira Hurem se obratila predstavnicima medija:

„Otvorili smo kvalifikacije kako smo i željeli, pobjedom nad Kazahstanom. Sigurno da je nam je taj uspjeh podigao samopouzdanje  i biće nam lakše da se pripremimo za predstojeće dvije utakmice. Engleska je treća ekipa na svijetu i druga u Evropi. Mi ćemo dati sve od sebe da im se suprotstavimo na što bolji način. Vels dolazi poslije toga. Bolje bi bilo da je obrnuto, ali protiv njih ćemo tražiti bodove. Vels je bolje rangirana selekcija od naše i respektujemo ih. Ipak, nadamo se pobjedi u tom susretu“, kaže Hurem.

Reprezentativka Amira Spahić je na početku priprema izjavila:

„U prošlim kvalifikacijama smo odigrali dvije utakmice sa Engleskom u kojim smo pokazali da se možemo nositi i sa najvećim selekcijama. Očekujem da i ovaj put damo maksimum i predstavimo se u najboljem svjetlu. Najvažnije je da budemo spremne i za meč sa Velsom u kojem očekujemo pobjedu.“

Izabranice Samire Hurem će se u Zenici spremati do srijede, 22.11. kada polaze za Birmingham gdje će biti odigran meč sa Engleskom. Susret je na programu 24. novembra u 19.05 sati.

Utakmica BiH-Vels će biti odigrana 28. novembra u 13:30 sati u zeničkom Trening kampu.

(BiH.ba)