Bh. reprezentivac u redovima Empolija, Rade Krunić (24), za “Dnevni avaz” je govorio o aktuelnoj sezoni i ambicijima kluba.

Empoli se nakon 13 odigranih kola u talijanskoj Seriji B nalazi na diobi trećeg mjesta sa samo dva boda zaostatka za vodećim Frosinoneom.

“Igramo dobro na početku ove sezone, imamo veliki potencijal i odlične pojedince, pa sam siguran da možemo puno toga napraviti. Želimo da se vratimo u Seriju A, što nam je glavni cilj ove sezone. Liga je izjednačena i nakon trinaest kola razlika između prvog i posljednjeg tima je svega deset bodova”, rekao je Krunić i nastavio:

“Možemo puno bolje da igramo i to ćemo u nastavku i dokazati, jer smo imali nekoliko nepredviđenih kikseva na domaćem terenu. U viši rang idu dva prvoplasirana tima, dok se treći putnik traži kroz baraž koji igra šest timova i realno je da osiguramo plasman kroz baraž, ali mi ćemo učiniti sve kako bismo se plasirali na prva dva mjesta”.

Uprkos ponudama koje je imao, Krunić je nedavno produžio saradnju s Empolijem do 2021. godine.

“Zadovoljan sam svojim igrama ove sezone, iako sam svjestan da moram poboljšati realizaciju. Postigao sam jedan gol od početka prvenstva, ali mi je najbitnije da ulazim u šanse, pa očekujem da će se golovi s radom vratiti. Klub mi je ponudio novi ugovor prije isteka starog, zbog čega sam bio izuzetno sretan. To samo govori koliko me cijene i poštuju u Empoliju, što je glavni razlog mog pristanka da produžim saradnju”, govori Krunić i dodaje kako bi ipak mogao napustiti klub u slučaju dobre ponude.

“Interesiranje klubova u toku ljetne pauze mi je sigurno prijalo, jer je to potvrda da sam prošle sezone igrao dobro. Naravno, u slučaju dobre ponude tokom zimske pauze ili na kraju sezone, koja bi prije svega zadovoljila klub, razmotrili bismo sve opcije, ali je o tome još rano pričati”.

Dotakao se i reprezentacije BiH, istakavši kako mu svaki nastup puno znači.

“Stvarno mi je drago što se u reprezentaciji računa na mene, iako trenutno igram u drugom rangu takmičenja. Kod selektora Mehmeda Baždarevića sam redovno dobivao pozive i imao izuzetno korektan odnos s njim, pa se nadam da će tako ostati i kada bude imenovan novi selektor. Uvijek sam se odazivao na pozive za reprezentaciju i svaki nastup mi puno znači, jer je san svakog fudbalera da igra u najkvalitetnijoj selekciji svoje zemlje”, zaključio je Krunić.

(BiH.ba)