Zvanično je predstavljen novi sportski direktor FK Željezničar, Saša Papac, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se Papac obratio.

– Nadam se da ćemo imati uspješnu i korektnu saradnju i nadam se da će Željezničar uz moju pomoć ostvarivati sve bolje i bolje rezultate. Malo šire razmišljam i želio sam da se priključim Željezničaru. Radio sam kao skaut u NS/FS BiH tako da sam već dvije i po godine u radnom odnosu, ušao sam indirektno u bh. fudbal. Sada ulazim još bliže. Obavili smo posljednja dva mjeseca intenzivne pregovore, dobio sam jasnu sliku, ovaj klub ima veliki potencijal, ide prema naprijed i ja želim da budem dio toga, kazao je Papac dodavši:

– Dovođenja igrača će biti mnogo rigorozniji nego do sada. Gledaćemo širu sliku, kroz saradnju šefa stručnog štaba i mene gledaćemo da pravimo što manje grešaka. Moj prioritet će biti fokus na Omladinsku školu. Svaki dobar igrač je dobrodošao. Nebitno koje starosne dobi, i taj stariji igrač koji dođe, može naučiti našeg mlađeg, svaki dobar igrač će biti dobrodošao u naš klub. Ponavljam, fokus će biti kako na prvom timu tako i na omladinskoj školi. To su temelji kluba koji moraju biti jaki i čvrsti, istakao je Saša.

(BiH.ba)