Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj višesatnoj sjednici nije izabrao Baždarevićevog nasljednika, a ni čelnicima FS BiH nije izgleda jasno zašto Zmajevi nisu dobili novog selektora.

Poslije sjednice novinarima se obratio potpredsjednik Milorad Sofrenić.

– Još uvijek nemamo novog selektora. Imali smo tačku gdje se razmatrao izvještaj komisije za izbor novog selektora i jednoglasno je izglasano da komisija nastavi sa radom još izvjesno vrijeme, vjerovatno do sljedeće sjednice Izvršnog odbora kako bi se eventualno obuhvatili još neki potencijalni kandidati. Izvještaj je bio jako detaljan i do 29. novembra i nove sjednice možda bude još nekih kontakata, ali za sada glavni kandidati ostaju Amar Osim i Meho Kodro. – zaključio je Sofrenić koji nije objasnio zašto su potrebni novi krugovi razgovora sa istim kandidatima.

Kao najzanimljivija informacija sa današnje sjednice istakao se nedolazak počasnog predsjednika FS BIH i člana komisije za izbor selektora Ivice Osima za kojeg nije poznato zašto se nije pojavio na sjednici IO FS BIH.

– Ne znam zašto Ivice Osima nije bilo na ovoj sjednici. Možda zbog zdravstvenih razloga, možda zbog udaljenosti Zenice i Sarajeva – rekao je Sofrenić, iako je Ivica Osim nedavno bio službenim obavezama i u Tuzli i u Bijeljini…

 

(BiH.ba)