Članovi komisije za izbor novog selektora reprezentacije BiH Duško Bajević i Zvjezdan Misimović danas su zajedno stigli u Sarajevo, dan uoči sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH na kojoj će se birati novi selektor.

Na istom letu iz Minhena za Sarajevo našao se i trener golmana japanske reprezentacije Enver Lugušić koji je sa Bajevićem i Misimovićem proveo korisno zajedničko vrijeme prije i tokom leta za Sarajevo.

Bajeviću i Misimoviću svakako je bilo korisno razmijeniti mišljenje sa Lugušićem, s obzirom da je on u dva mandata obavljao funkciju trenera golmana u reprezentaciji BiH, te je dobro upoznat sa prilikama u bh. nacionalnom timu i savezu.

Osim Bajevića i Misimovića u komisiji za izbor novog selektora nalaze se još Ivica Osim i Sead Kajtaz, a oni će u četvrtak u Zenici na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH predložiti svoje kandidate za selektora, koje će kasnije IO FS BiH glasanjem prihvatiti ili odbiti.

Nezvanično se saznaje kako među članovima Izvršnog odbora FS BiH, ali i bh. reprezentativcima najveću podršku za izbor ima najtrofejniji bh. trener Amar Osim.

(BIH.ba)