Na početku ove sezone iz redova Mladosti DK u FK Željezničar stigao je Sinan Ramović.

Do sada je odigrao 14 utakmica, postigao je jedan gol i ubilježio četiri asistencije.

Sinan Ramović je rođen 13. oktobra 1992. godine u Goraždu. Nosio je dres Goražda, GOŠK-a, Veleža i Mladosti DK gdje je igrao jako dobro i na 53 utakmice postigao osam golova i ubilježio 13 asistencija.

Na Grbavicu je stigao na početku ove sezonu, a debi je ubilježio u Štokholmu protiv AIK-a. Nakon toga je za Plave odigrao 14 utakmica, postigao jedan gol i asistirao za četiri.

Ramović je istakao da je djelimično zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, te da jedva čeka zimske pripreme kako bi se ekipa dodatno uigrala.

– Možemo biti zadovoljni s obzirom na to da smo drastično smanjili zaostatak za prvim mjestom, ali ostaje žal što iz nekih utakmica nismo izvukli više jer smo realno morali. Do kraja imamo težak raspored i moramo biti maksimalno spremni da odgovorimo na sve zahtjeve. Svojim igrama sam zadovoljan, ali držim se toga da uvijek može bolje i postoji dosta prostora za napredak. Kako mene tako i cijele ekipe. Dobro će nam doći zimske pripreme, rekao je Sinan Ramović za www.fkzeljeznicar.ba.

Najdraža utakmica mi je pobjeda protiv Sarajeva za njihov rođendan prije dvije godine kada sam ubilježio dvije asistencije, a najdraži gol mi je naravno prvijenac za Željezničar, moj klub od djetinjstva, odgovorio je Sinan na pitanje o najdražim trenucima u karijeri.

Željina devetka svoje slobodno vrijeme provodi u kući sa svojom porodicom, a pored Želje od malena navija za Chelsea. Od svjetskih fudbalera uživa gledati brazilca Neymara.

– Želio bih pozvati navijače da nam pruže podršku i narednom periodu jer će nam trebati više nego ikada ove sezone. Velika je razlika kad njih čujemo, poručio je Ramović za kraj.

(BiH.ba)