Prvotimci Sarajeva odigrali su danas novu prijateljsku utakmicu. Izabranici Husrefa Musemića savladali su po dosta hladnom vremenu goste iz Maglaja, igrače NK Moševac rezultatom 7:2, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Današnja utakmice odigrana je u toku reprezentativne pauze u prvenstvu, a naši igrači su, podsjećamo, u toku prošle sedmice odigrali susret u Tešnju protiv TOŠK-a, kojeg su okončali pobjedom rezultatom 4:0.

Sarajevo je meč počelo u sastavu: Adilović, Ivetić, Mujakić, Pidro, Kadušić, Herić, Radovac, Rahmanović, Husejinović, Kuzmanović i Smajlagić.

Bordo klub dolazi do vodstva na otvaranju susreta. Husejinović je pogodio iz slobodnog udarca u 4. minuti. Potom su Smajlagić i Kuzmanović imali dvije prilike, ali nije bilo promjene.

Nekoliko minuta poslije, Husejinović je uposlio Rahmanovića, koji se upisao u strijelce.

Igrala se 27. minuta kada je gol Smajlagića poništen zbog nedozvoljene pozicije, a minut poslije, Lelić je ušao u igru umjesto Kuzmanovića, koji se žalio na povredu.

Ubrzo nakon toga, Herić je pogodio za 3:0 lijepim udarcem, a do kraja prvog dijela, Husejinović je izveo korner, loptu glavom iza leđa golmana šalje Rahmanović.

Na otvaranju drugog dijela gosti su imali priliku, ali nije bilo opasnosti po gol Sarajeva.

Na drugoj strani, Rahmanović je pogodio mrežu ekipe iz Maglaja poslije lijepe akcije Sarajeva, a dvije minute poslije, Crnkić se upisao u strijelce.

Potom je Moševac došao do dva brza gola, a do kraja, Crnkić se ponovo upisao u strijelce.

Nadolazećeg vikenda Sarajevo će na Koševu dočekati ekipu Mladosti.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 18. Novembra sa početkom u 16 sati.

(BiH.ba)