Jedan od najvećih bosanskohercegovačkih talenata u kadetskom uzrastu, Andrej Đokanović, potpisao je profesionalni, trogodišnji ugovor s Fudbalskim klubom Sarajevo, potvrđeno je na službenoj stranici ovog kluba.

Ovaj mladi fudbaler, koji je rođen 1. marta. 2001. godine kapiten je U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine, te nosi i kapitensku traku kadeta Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, a u dosadašnjem toku sezone, u kojem kadeti bordo kluba zauzimaju prvo mjesto na ligaškoj tabeli nakon petnaest kola, s učinkom od 10 bodova prednosti nad drugoplasiranom ekipim i gol razlikom 68:2, on je kao defanzivac postigao četiri gola.

“Mnogo sam sretan i zadovoljan nakon potpisivanja ugovora. Za mene je velika stvar što sam potpisao ugovor s najvećim klubom u Bosni i Hercegovini. Nadam se da ću u godinama koje dolaze svojim radom zaslužiti priliku da igram za prvi tim Sarajeva. Zahvalam sam klubu na povjerenju i iskazanoj podršci”, rekao je Đokanović.

Trener kadeta Bordo kluba, Admir Hasančić prenio nam je više informacija o Đokanoviću.

“On je jako talentovan i kapiten je naših kadeta i kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je prošla prvi krug kvalifikacija. Radi se o kvalitetnom dječaku, koji ima dobru motoriku i fizičku snagu. Može odgovoriti na više pozicija, a igra na desnom beku i kao zadnji vezni igrač. Do kadetskog uzrasta je igrao jako dobro i želimo mu puno sreće. Sigurno je da on ima prostora za napredak i ako bude nastavio svojim putem, vjerujemo da će biti prvotimac u dogledno vrijeme”, rekao je Hasančić.

O kvalitetama Đokanovića govorio je i Sanjin Alagić, šef Akademije bordo kluba.

“Andrej je ranije imao poziv da nastupa za omladinske reprezentacije Srbije, ali se odlučio za Bosnu i Hercegovinu. Već par godina je član Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo i pokazao se kao izuzetno talentovan i kvalitetan. Ima jako dobre karakterne osobine, predan je radu, treningu, te smatramo da on predstavlja budućnost Fudbalskog kluba Sarajevo. Smatram da činjenica, da je potpisao ugovor sa svojih šesnaest godina, dovoljno govori o njegovom potencijalu”, zaključio je Alagić.

(BiH.ba)