Kapiten bh. reprezentacije i napadač Rome, Edin Džeko (31), u razgovoru za njemački “Kicker” govorio je o aktuelnoj sezoni i Rominim šansama da dođe do Scudetta.

“Imam još dvije godine da donesem Scudetto u vitrine Rome. Ova sezona je izjednačena, iako je Juventus i dalje prvi favorit. Međutim, mislim da se možemo nositi s njima, ali i ostalim momčadima koje su u igri”, rekao je Džeko.

Romu u subotu očekuje gradski derbi protiv Lazija, koji će po Džeki biti najžešći otkad je on u klubu.

“Oni koji nisu igrali te utakmice ne razumiju kakav je to osjećaj. Kada pobijedite za navijače onda vam život postane dosta ljepši. Više nema barijera na stadionu zbog čega navijači nisu željeli dolaziti na utakmicu. Siguran sam da će sada biti pun stadion i možda najžešći derbi za mene otkako sam u Romi. Bilo je tužno što smo prethodne derbije igrali pred polupraznim tribinama. Ovaj put nas čeka spektakl”.

Po ko zna koji put se dotakao svog lošeg početka u Seriji A, zbog kojeg je dobio nadimak “slijepac”.

“Na društvenim mrežama svako ima nešto za reći. Kada me saigrači kritiziraju, onda to prihvatim, ali mnogi ljudi me osuđuju, a ništa od toga ne razumiju. Takve kritike ignoriram. U Manchester Cityju sam imao loš start također. Mogao sam ja Romu napustiti nakon prve sezone, ali nisam neko ko odustaje tako lako. Mojoj porodici i meni se sviđa u Rimu”, kazao je Džeko i dodao:

“Kada Messi i Ronaldo ne zabiju gol u dvije utakmice, što se rijetko dogodi, onda se kaže da su oni u velikoj krizi. Pa, mi nismo roboti, svi imamo uspone i padove”.

(BiH.ba)