Dok europski fudbal galopirajući napreduje u svim segmentima – jedno je sigurno – u Fudbalskom savezu BiH ljubav prema putovanjima i dnevnicama sve je jača iz godine u godinu.

Tako sa mladom reprezentacijom koja je u petak savladala Vels sa 0:4 nije putovao nijedan novinar ili fotograf FS BiH, ali jesu dva člana rukovodstva tzv. krovne kuće bh. fudbala.

Zbog takve odluke FS BiH za epilog imamo situaciju da ni u subotu navečer bh. javnost još uvijek nije, izuzev čitatelja BIH.ba, dobila izjave selektora Vinka Marinovića i naših sjajnih mladih Zmajeva.

Time je direktno napravljena šteta u jačanju samopouzdanja i ljubavi članova naše mlade reprezentacije prema državnom dresu, ali i propuštena prilika da se barem malo popravi loša atmosfera koja vlada oko svih reprezentacija BiH i FS BiH.

Putem Facebook stranice BIH.ba portala stiglo je preko hiljadu i pol čestitki selekoru i igračima, među njima i od vlasnika uspješnih bh. kompanija. Neke od njih se moglo – “dok su vrući” – uz kvalitetan multimedijalni materijal motivisati da finansijski kroz sponzorske ugovore podrže reprezentaciju i savez. Tim prije što većina igrača ove sjajne ekipe dolazi iz gradova odakle su i pomenuti uspješni biznismeni.

Ovako imamo još jednu propuštenu priliku u krizi u kojoj se nalazi bh. fudbal.

Uz ovakve prioritete u tzv. krovnoj kući bh. fudbala – prilika je očigledno sve manje i manje.

(BIH.ba)