U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je s ubjedljivih 0:4 slavila na gostovanju kod Velsa i stigla do treće pobjede u okviru kvalifikacija za EP.

Selektor Vinko Marinović je za BiH.ba istakao kako ga najviše raduje napredak u igri.

“Sigurno važna pobjeda nakon utakmice s Portugalom. Odigrali smo na istom nivou, opet maksimalno angažovano i opet došli do tri boda, što je u ovom trenutku najbitnije. Ne želim da stvaramo neku euforiju, ići ćemo od utakmice do utakmice. Ono što me raduje jeste da imamo napredak u igri”.

Iako smo sada u vrlo dobroj poziciji za baraž, ali i direktan plasman na EP, Marinović smatra da je grupa zaista teška i da treba ostati na zemlji.

“Sada slijedi duža pauza. Ja razmišljam i radim tako s igračima da idemo od utakmice do utakmice, jer grupa je zaista teška i mislim da smo i do sada dosta toga uradili. Meni je bitno da se nastavi s dobrim igrama, pa ćemo vidjeti šta ćemo na kraju uspjeti ostvariti. Mislim da ipak trebamo ostati na zemlji”, dodao je Marinović za BiH.ba.

Poslije pet odigranih mečeva u grupi 8, naša selekcija ima devet bodova i zauzima drugu poziciju, dok je prva Rumunija s 11.

Naredni meč igramo u martu naredne godine, kada će nam protivnik ponovo biti selekcija Velsa.

(BiH.ba)