Reprezentacija Bosne i Hercegovine od 2018. godine nosit će novu garnituru Adidas dresova, a na njemu će se izgleda  ponovo naći žuta boja zbog koje je aktuelni dres Zmajeva bio jako slabo prodavan.

Svjetski portali koji se bave fudbalskim dresovima objavili su izgled novog dresa, a u Fudbalskom savezu BiH za portal BIH.ba je potvrđeno kako će dresovi biti slični ovim objavljenim.

Dres karakteriše diagonalna linija preko prednjeg dijela majice, a za razliku od starog popularne Adidasove tri linije bit će na bokovima majice, umjesto na rukavima.

Navijačima izgledali poput Ukrajine i Švedske

Dresovi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine tradicionalno su bijeli i plavi, pa prošli dres koji na sebi iz nepoznatog razloga imao velike žute detalje nije bio prihvaćen od navijača. Osim što se odmakao od tradicije reprezentacije, previše je podsjećao na ukrajinske i švedske dresove, pa je naišao na loše kritike navijača i slabu prodaju.

Navijači nisu prihvatili dres suprotan tradiciji reprezentacije BiH

Za nadati se kako su u Fudbalskom savezu BiH naučili lekciju i da će se reprezentacija vratiti iskonskom izgledu dresova na kojem su mogle biti prisutne samo bijela i plava boja, te da će domaći dres reprezentacije ponovo biti bijeli kao što je to u Europi slučaj jedino još kod Engleske i Njemačke.

(BiH.ba)