Četiri poraza u nizu tuzlanske Slobode serija je kakva nije zapamćena na Tušnju poslije rata. Šef stručnog štaba Slavko Petrović na golemim je mukama zbog hronične neefikasnosti ekipe.

Sadašnji plasman i bodovni saldo bilans je kakav se ne pamti u posljednjih 50 godina.

Uoči gostovanja Krupe u 14. kolu Premijer lige BiH, Tuzlaci su u nezavidnom položaju jer ne mogu računati na šest bitnih igrača.

“Skupo smo platili poraz od Radnika u Bijeljini, jer Mehmedagić, Ćulum, Ordagić i Hairlahović zbog povreda duži vremenski period neće biti u trenažnom procesu, kao ni Lazevski i Husić, koji su od ranije povrijeđeni i izvan su terena. Bili smo primorani da tokom sedmice u trenažni proces uvrstimo veći broj igrača iz omladinskog pogona da bismo vidjeli na koga od njih možemo računati za duel s Krupom”, kazao je Petrović na današnjoj konferenciji za novinare, javlja Fena.

Neki od tih mladih igrača sigurno će se naći na klupi za rezervne igrače. Neće biti lako Slobodi, jer je Krupa veoma neugodna ekipa i opasna je bilo gdje da igra.

“Krupa je kvalitet pokazala prošle sezone i više nisu iznenađenje, a njihov plasman na petoj poziciji govori sam za sebe. Također, oni su jedna od najviših ekipa lige. Vukotić je visok 201 cm ili Fajić sa 195 cm. To nameće potrebu da sve prekide pravimo što dalje od našeg gola”, napomenuo je trener Slobode.

Petrović kaže kako je stručni štab analizirao sve utakmice Krupe, dodavši da se vidi da imaju strahovitu tranziciju po osvojenoj lopti, dok kontre izvode gotovo idealno.

“S naše strane, pokušat ćemo sve što trenutno možemo kako bismo došli do prijeko potrebnih bodova”, naglasio je Petrović.

Poslije dugog liječenja, u ekipu Slobode vratio se stoper Ibrahim Škahić. Uime igrača rekao je kako su svjesni da dolazi izuzetno kvalitetan protivnik s kojim su Tuzlaci do sada loše prolazili.

“Naša kriza rezultata je evidentna. Najbolji način da iz nje izađemo je pobjeda. Obećavam da ćemo uraditi sve kako bismo ostvarili željeni rezultat”, kazao je Škahić.

Utakmica Sloboda – Krupa igra se sutra od 16.30 sati.

(BiH.ba)