Fudbaleri Sarajeva nadolazećeg vikenda gostovat će GOŠK-u u Gabeli. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, a šef stručnog štaba Bordo kluba, Husref Musemić najavio je predstojeći premijerligaški susret FK Sarajevo.

“Za nas je utakmica protiv GOŠK-a jako bitna u ovom trenutku. Želimo nastaviti naš niz pobjeda. Sigurno je da smo kvalitetnija ekipa u tom dvoboju. Poznato nam je da GOŠK ima određenih problema prilikom sklapanja ekipe za predstojeći duel. Kod nas u konkurenciji neće biti Hadžić, koji ima tri žuta kartona, a svi ostali igrači su na raspolaganju. Imamo širok roster igrača za ovu utakmicu i vidjet ćemo za koji sastav ćemo se odlučiti za ovu utakmicu.”, rekao je Musemić, dodavši:

“Idemo u Gabelu sa jasnim ciljem. Želimo odigrati jednu dobru utakmicu i pokušati da osvojimo tri jako bitna boda. Imamo kvaliteta dovoljno, ali moramo uložiti mnogo truda. Poslije utakmice u Gabeli nam ostaje četiri kola nakon pauze, vjerovatno lošije vrijeme, lošiji tereni, veća opterećenja i moramo biti na nivou zadatka.”

“Što se tiče naših ambicija u nastavku sezone, želimo sakupiti što više bodova. Matematički je sve moguće. Borimo se za što bolji plasman. Svi smo blizu, očekujem jako interesantan nastavak prvenstva.”

Utakmica između GOŠK-a i Sarajeva na rasporedu je u nedjelju, 5.11. sa početkom u 13.30 sati uz direktan TV prenos na MOJA TV.

(BiH.ba)