Igrači Fudbalskog kluba Sarajevo savladali su danas Velež na prijateljskoj utakmici, koja se odigrala u Trening centru bordo kluba u Butmiru. Utakmica je završena rezultatom 5:0, a golove su postigli Smajlagić (2), Crnkić, Hadžić i Husejinović.

Prvo poluvrijeme započeo je sljedeći sastav: Adilović, Hodžić, Bekić, Novaković, Mujakić, Herić, Stanojević, Husejinović,  Anđušić, Crnkić i Smajlagić.

Igrala se prva minuta utakmice kada je Sarajevo došlo do vodstva. Herić je lijepim dodavanjem pronašao Crnkića, koji pogađa za vodstvo Sarajeva. Potom je Anđušić dobro šutirao, no nije bilo promjene.

Šutirao je Smajlagić preko gola, a potom je Bekić isprobao svoj udarac, no mreža Veleža je mirovala. U 12. minuti postignut je novi gol. Husejinović je nesebično uposlio Smajlagića, koji precizno pogađa za 2:0. Deset minuta poslije Husejinović je dobro šutirao iz slobodnjaka, lopta odlazi preko gola. Šutirao je i Crnkić, a do kraja prvog dijela Velež je imao dobru priliku. Udarac napadača završava u vanjskom dijelu mreže.

Drugi dio započeo je sastav: Kovačević, Kadušić, Pidro, Sadiku, Mujakić, Anđušić, Husejinović, Liivak, Smajlagić, Crnkić i Hadžić.

Odmah na otvaranju drugog dijela novi gol. Smajlagić je došao do lopte i pogodio za 3:0.  Istakao se Kovačević odbranom, a na drugoj strani Kadušić je snažno šutirao, ali nema promjene. U 63. minuti Hadžić je ukrao jednu loptu i precizno pogodio za 4:0. Do kraja utakmice, Smajlagić je pogodio prečku udarcem glavom, a na drugoj strani Sadiku je uz pomoć stative spasio gol Sarajeva i posljednji pogodak iz slobodnog udarca je postigao Said Husejinović.

Nadolazećeg vikenda, bordo klub će gostovati GOŠK-u u Gabeli. Utakmica je na rasporedu 5. novembra.

(PremijerLiga.BiH.ba)