Izabranici Husrefa Musemića sinoć su pod reflektorima koševskog stadiona savladali Čelik rezultatom 5:0, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi, Sarajevo je sada najefikasniji tim lige, a sa nova tri boda, Bordo tim se dodatno približio vrhu tabele.

No, pored velikog broja golova i dobre igre, ono što naročito radoje sve zaljubljenike u Bordo boju jeste činjenica da je značajan broj mladih igrača jučer zabilježio minutažu.

Naime, od prvog minuta nastupili su Marko Mihojević (1996.), kapiten našeg kluba, Samir Radovac (1996.), Mićo Kuzmanović (1996.) i Sanjin Lelić (1997.), a odmah na početku drugog dijela u igru su ušli Nedim Hadžić (1999.), Nihad Mujakić (1998.) i Elvedin Herić (1997.).

Mladi fudbaleri ostavili su dobar dojam. Lelić je uspio postići gol, dok su se Radovaci Mihojević poslije povreda uspješno vratili u tim.

U premijerligaškoj sezoni 2017/18 Fudbalski klub Sarajevo je među tri najmlađe ekipe u čitavom takmičenju, a kako poručuje Husref Musemić na mladim fudbalerima je kako će se nametnuti.

“Sigurno je da tu ima potencijala i kvaliteta. Oni su budućnost kluba i svojim radom i zalaganjem svaki dan, na svakoj prijateljskoj utakmici, trebaju skrenuti pažnju na sebe.”, poručio je nedavno Musemić.

(BiH.ba)