Željezničar će u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Mladosti, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem i prvotimac, Sinan Ramović.

“Očekuje nas druga utakmica u tri dana sa istim protivnikom. Pobijedili smo u Kupu, sada nas očekuje utakmica da igramo za bodove gdje također želimo pobijediti kako bi zadržali priključak za vodećim ekipama. Znamo šta nas čeka, ova dva dana smo iskoristili da se maksimalno oporavimo i nadam se da ćemo sutra istrčati i ostvariti ono što želimo. Što se tiče igračkog kadra Saša Kajkut se slabo osjeća cijelu sedmicu, ali on je rekao da ako treba da će biti na usluzi, a mi ćemo nakon današnjeg treninga odlučiti ko će igrati. Ubacit ćemo dva, tri svježa igrača u ekipu”, istakao je Admir Adžem.

Sinan Ramović očekuje težak meč protiv Maldosti, ali vjeruje u tri boda.

“Čeka nas jako teška utakmica, jako nezgodan protivnik koji je ove sezone stvorio dosta problema svima. Moramo maksimalno biti koncetrisani i u ofanzivi i u defanzivi. Moramo ostaviti srce na terenu, mislim da pobjeda neće doći u pitanje sa takvim pristupom. Pobjeda je jako bitna jer ćemo se ozbiljno uključiti u borbu za prvo mjesto”, rekao je Sinan Ramović.

Utakmica se igra u subotu u 16:30 sati, a prodaja ulaznica počinje u 12 sati.

(BiH.ba)