FK Sarajevo će u nedjelju u meču 13. kola Premijer lige BiH na svom terenu ugostiti zenički Čelik.

Bordo tim je veliki favorit u ovom susretu, a šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić na današnoj press konferenciji kazao je da bi sve osim trijumfa bilo razočarenje.

“Ulazimo kao favoriti u duel protiv Čelika. Poštujemo ekipu Čelika, ali sve osim pobjede bi bilo razočaranje. Zbog kartona ne možemo računati na Hodžića, dok je Stanojević upitan zbog povrede. Do susreta imamo još dva dana, pa je moguće da će biti još nekih promjena u sastavu. Trenutno ne razmišljamo o prvoj poziciji i želimo skupiti što je više moguće bodova. Igrače ne treba posebno motivisati, jer im je posao da u svakoj utakmici pokažu karakter i svoj kvalitetet”, istakao je Musemić.

Mladi bh. reprezentativac Mićo Kuzmanović vjeruje u trijumf Sarajeva.

“Svi znamo da je Čelik u lošoj situaciji, ali ne treba to nas da brine. Naš cilj je pobjeda i Sarajevo u svakom meču ide na pobjedu. Atmosfera je odlična nakon pobjede protiv Zrinjskog. Odigrali smo vrhunski u Mostaru, a vjerujem da neće biti problema u nedjelju da zabilježimo novi trijumf”, riječi su Kuzmanović.

Ulaznice za susret Sarajevo – Čelik u prodaji su od sutra (subota) i to po sljedećim cijenama:

 Tribina “Sjever Vedran Puljić” – 5 KM, – Tribina “Istok” – 8 KM, – Tribina “Zapad” – 10 KM. Dječija ulaznica za sve tribine biće u prodaji po cijeni od 2 KM.

Meč Sarajevo – Čelik igra se u nedjelju (29. oktobar) sa početkom u 19,00 sati uz direktan TV prijenos na MOJA TV.

(BiH.ba)