Rukometna reprezentacija BiH danas započinje kvalifikacije za Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se igrati u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine.

U srijedu navečer u 20 sati u sarajevskoj Skenderiji rukometni zmajevi ugostit će reprezentaciju Estonije.

– Naši igrači rade odlično kako u reprezentaciji tako i u svojim klubovima. Preuzimamo ulogu favorita na domaćem terenu, ali naravno da očekujemo veliku podršku publike. Navijačima obećavam veliku borbu! – poručio je selektor Bilal Šuman koji je uoči utakmice imao problema sa povredama.

Šuman se uoči okupljanja suočio s otkazima trojice igrača – Duška Čelice, Marka Tarabochije i golmana Nebojše Grahovca, zbog čega je uputio naknadne pozive dvojici srednjih bekova i jednom golmanu. Na pripreme su pozvani Goran Daničić iz banjalučkog Borca, Adnan Harmandić iz visočke Bosne, te golman francuskog Caena Denis Serdarević.

Estonija će biti jača za dva igrača iz Bundeslige.

“Estonija je s ova dva šutera (Patrailai Jaanima) iz Bundeslige ozbiljna ekipa, ali mi radimo na sebi. Imamo na umu poraz od Austrije u prošlim kvalifikacijama u Skenderiji kada smo, ustvari, pobijedili sami sebe. Popravit ćemo stvari koje nisu bile dobre i uz podršku publike želimo pobjedu”, rekao je kapiten Mirsad Terzić.

Revanš sa Estonijom igramo u Talinu 28. novembra. Sa nama je u grupi još reprezentacija Švicarske protiv koje igramo u januaru naredne godine. Pobjednik grupe osigurat će plasman u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Dođite podržati Bosnu i Hercegovinu u Skenderiji!

Za sve koji nisu u mogućnosti uživo navijati za rukometne Zmajeve, FACE TV je osigurala direktan prijenos utakmice.

(BIH.ba)