Napadač Bristol Citya Milan Đurić (27) vratio se na teren nakon pet mjeseci pauze i odmah uradio ono što najbolje radi – zabio gol.

Bristol je sinoć iz osmine finala Liga Kupa izbacio Crystal Palace sa 4:1. Đurić je u igru ušao u 31. minuti, a već u 38. zabio gol – za tadašnjih 2:1 za Bristol.

– Vrlo sam sretan zbog pobjede, ali naravno i jer sam se vratio u ovaj tim i na ovaj stadion i pred ove navijače koji uvijek prave odličnu atmosferu. Sretan sam što sam se odmah vratio golom jer je to jako važno za napadače. Koristim priliku još jednom da se zahvalim svim uposlenicima Birstol Citya na svemu što su uradili da se ja što brže oporavim.

Bh. napadač bio je pet mjeseci van terena.

– Radio sam cijelo ljeto na oporavku i bio 24 sata dnevno u potpunosti fokusiran na oporavak, zbog čega je trpila i moja porodica. Imao sam dvije operacije i igraču moje visine nije se bilo lako vratiti nakon toga. Nije lako ponovo izboriti mjesto u timu, ali siguran sam kako ću se uspjeti nametnuti, jer Bristol City gledam kao odličnu priliku za moje dokazivanje. Sada sam spreman 50-60%.

Na pitanje protiv koga želi igrati u narednom kolu Liga Kupa Đurić nema dileme.

– Volio bih igrati protiv Manchester Uniteda. Iako sada ne igra, uvijek mi je bio idol Zlatan Ibrahimović i volio bih jednom igrati protiv njega.

U četvrtfinale Liga Kupa plasirali su se i Asmir Begović sa AFC Bournemouth i Sead Kolašinac sa Arsenalom.

(BIH.ba)