Fudbaleri Željezničara sutra će igrati meč osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv ekipe Mladosti Doboja iz Kaknja.

“Plavi” su trenutno u boljoj formi u odnosu na sutrašnjeg oponenta, ako je suditi po rezultatima u Premijer ligi BiH. Željezničar u posljednjih pet utakmica ima tri pobjede i dva poraza, dok je Mladost upisala tri remija, jednu pobjedu i poraz.

Trener tima s Grbavice Admir Adžem uoči sutrašnjeg meča kazao je da nakon dvije vezane pobjede u prvenstvu očekuje težak meč protiv Mladosti, javlja Fena.

“Naše ambicije su da prođemo dalje. Treba istaći da imamo u tri dana dvije utakmice s istom ekipom. To može biti opasno ali mislim da imamo dovoljno kvalitetnih igrača i možemo uspjeti. Teren će biti težak ali ja vjerujem u svoju ekipu. Imamo povreda u ekipi, pozicije gdje smo deficitarni. Ima nekoliko igrača kojii su roviti i koji nisu prošli pripreme tako da će biti puno dileme da izaberemo najspremnije”, rekao je Adžem.

Prvotimac Željezničara Vojo Ubiparip koji je postigao gol protiv GOŠK-a u prošloj prvenstvenoj utakmici također očekuje žestoku borbu.

“Očekuje nas težak meč, pogotovo zbog vremena, terena ali i protivnika. Čvrsta su i nezgodna ekipa. Trebat ćemo uložiti mnogo truda, spremni smo za borbu i dati sve od sebe da do cilja dođemo”, naveo je Ubiparip.

Utakmica između Željeničara i Mladosti se igra u srijedu na Grbavici od 18.00 sati.

(BiH.ba)