Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović (52) koji je već četiri mjeseca šef sturke u prvoligašu Al Arabi iz Kuvajta sa svojim timom proteklog vikenda osvojio je Liga kup ove zemlje.

“Da bi došli do ovog važnog trofeja morali smo savladati dvije najbolje ekipe u Kuvajtu, prvo smo u polufinalu rezultatom 2:1 pobjedili El Kuvajt, a velikom finalu istim rezultatom savladali smo El Kaciu. Naravno ovaj uspjeh je obradovao sve u klubu, te naše vjerne navijače koji su nam bili dvanaesti igrač u ovim mečevima. Ovdje svakako treba imati u vidu da je Al Arabi smatran autsajderom u ovim susretima. Inače poklopilo se da je po protokolu pehar ispred Saveza uručivao predsjedenik našeg kluba Šeik Aziz Asur i nakon meča rekao mi je da odavno nije bio sretniji.” rekao je Darko Nestorović za BHDinfodesk.

Pored toga trener Nestorović nam je još kazao da se u Kuvajtu igra dobar, brz i moderan fudbal, da su uslovi za treniranje izvanredni, te da u ovoj zemlji radi dosta trenera iz Srbije i Hrvatske, a da osim njega nema drugih bh. trenera i fudbalera.

(BIH.ba)