Juventus je jučer u Udinama razbio Udinese sa 2:6, a konačnu tačku na katastrofu domaćina stavio je Miralem Pjanić (27) koji je u 90. minuti zabio šesti gol Juventusa.

Poslije utakmice Pjanić je u razgovoru sa Sinanom Sinanovićem i Sportske govorio o neuspjehu repreznetacije u proteklim kvalifikacijama.

“Žao mi je da nismo uspjeli. Žao mi je Meše Baždarevića. Žao mi je radi navijača, raje, našeg naroda. Očito je da nešto nije u redu. Ne možemo se praviti da to ne vidimo. Krivi smo i mi igrači. Atmosfera oko reprezentacije nije bi blizu kao nekad. Ne znam zašto, znam samo da sam davao sve od sebe, da smo kao i svi željeli uspjeh. Jasno je da su promjene i u svlačionici potrebne. Ima nekih koji možda više neće igrati, ali ima i mlađih, poput, recimo Gojaka, Demirovića… Mladima treba dati šansu. Istina, ima nas nekoliko iskusnijih, koji mogu iznijeti teret, kako bi mlađi se što prije uklopili. Nisam opterećen time ko će biti selektor, samo želim da što prije budemo kao uoči Brazila”, poručio je Miralem Pjanić iz Udina.

(BIH.ba)