Trener Zrinjskog Blaž Slišković najavio je susret 12. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva, istaknuvši kako je Sarajevo odlična momčad koja bolje igra na strani, pa od svojih nogometaša očekuje maksimalan angažman i ozbiljnost u subotnjem derbiju, prenosi Fena.

– Sarajevo u svakoj utakmici ide na pobjedu, s obzirom na renome kluba i igrački kadar, ali zbog psihološkog pritiska ne uspijevaju kući ostvariti dobre rezultate, dok na gostovanjima igraju rasterećeno i u tim utakmicama pokazuju svoju kvalitetu. Zato sutra očekujem tešku utakmicu i jedino uz maksimalan angažman svakog igrača možemo doći do pobjede – kazao je Slišković na redovitoj konferenciji za novinare.

Ključ sutrašnje utakmice bit će bitka u veznom redu za koji Slišković vjeruje da je najbolji dio momčadi Husrefa Musemića.

– Imaju čvrst srednji red (Sarajevo), tehnički dosta kvalitetan. Uz Velkoskog koji se vratio i koji pomaže svojim iskustvom i znanjem, sigurno da je to ekipa za svaki respekt. Sarajevo ima kvalitetu, samo je trebao netko tko će to podići na višu razinu. Dolaskom Husrefa Musemića Sarajevo je dobilo upravo to – smatra trener ‘Plemića’.

Zrinjski u posljednje vrijeme muku muči s ozljedama, pa nakon što su ‘Plemići’ do kraja godine ostali bez napadača Tonija Jovića, te bez dva desna bočna igrača: Marina Galića zbog ozljede i Maria Barića koji je napustio klub, za sutrašnji ogled upitan je i nastup lijevog bočnog, kapetana Pere Stojkića.

– Imamo nesreću da nam se ozljeđuju igrači na bočnim pozicijama, upravo tamo gdje imamo najmanje alternativi. Stojkićeva ozljeda je malo ozbiljnija nego smo u početku mislili i sigurno nećemo riskirati da ga izgubimo na duže vrijeme. Sutra će zaigrati samo ako bude sto posto spreman, u suprotnom morat ćemo tražiti neka druga rješenja – poručio je Slišković.

Prokomentirao je i prvi službeni nastup sjevernokorejskog reprezentativca Hyon-Uk Soa za Zrinjski, koji je u prošlotjednom remiju protiv Borca (0:0) odigrao posljednjih 17 minuta utakmice, priznavši kako je možda malo i pogriješio preforsiravši ga na treninzima.

– Maksimalno smo ga isforsirali u nastojanju da podignemo njegovu fizičku spremu. Kada je tek došao pokazivao je svježinu i lakoću. Na treninzima je izgledao moćno, ali sada je, što se kaže, malo legao. No, sigurno se radi o igraču koji može klubu dosta pomoći svojom kvalitetom – kazao je Slišković.

Dodao je kako je Soov najveći problem defanzivna igra. U igri prema naprijed Sjevernokorejac je jako dobar, kazao je Slišković, no ponekad zanemaruje obveze u obrani i to je segment igre na kojem će morati poraditi.

– Ako uzmemo u obzir da imamo Bilbiju u veznom redu koji je malo slobodniji u odnosu na druge igrače kada je u pitanju defanzivna igra, ne možemo imati dva slična igrača na terenu. Možda uzmem u obzir i neke druge kombinacije, možda da odigramo s njim (So) u vrhu napada. Vidjet ćemo. Nisam još odlučio tko će početi utakmicu protiv Sarajeva – istaknuo je Slišković koji, kako se čini, i dalje ima povjerenja u napadača Harisa Handžića, iako još nije zabio gol u službenoj utakmici.

Po Sliškovićevim riječima, Handžićev problem je čisto psihološke prirode.

– Jako bi važno za njega i za njegovo samopuzdanje bilo da konačno zabije gol, da mu se ‘odčepi’. Važno je da ima volju i želju, da to pokazuje na treninzima i utakmicama, i da igra za ekipu. Svi od njega očekujemo gol, no ne trebamo zanemariti njegov doprinos u igri – kazao je trener Zrinjskog.

Osvrnuo se i na dosadašnji tijek sezone, ustvrdivši kako Zrinjski s 28 bodova, šest više od najbližih pratitelja Željezničara i Širokog, ima razloga za zadovoljstvo.

– Glavni konkurenti imali su dosta oscilacija u dosadašnjem dijelu sezone, za razliku od nas koji smo imali kontinuitet dobrih igara. Glavne dva konkurenta za visok plasman bit će nam Željezničar i Široki. Sarajevo ne treba zanemariti, ali mislim da imaju veliki bodovni zaostatak – zaključio je Slišković.

(BiH.ba)