Rukometna reprezentacija BiH večeras je izborila nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2016. godine igrati u Poljskoj i Švedskoj.Rukometni Zmajevi su bez većih problema u prepunoj dvorani u Cazinu sa 27:22 savladali reprezentaciju Grčke nakon što je prva utakmica u Solunu završena sa 28:23, piše "Klix.ba".

Prije početka večerašnjeg susreta, navijači, igrači i stručni štab reprezentacije sjetili su se Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića koji su poginuli 16. oktobra prošle godine u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, na povratku sa utakmice Litvanija – BiH.

Na otvaranju susreta u Cazinu, Malinović je doveo reprezentaciju BiH u vodstvo da bi Grci u naredna dva napada poveli. Do polovine prvog dijela susreta bile je u potpunosti neizvjesno s tim da su Grci u nekoliko navrata vodili i po dva gola razlike. Ipak, zahvaljujući Malinoviću, Prceu, Vražaliću, Periću, Karačiću i Toromanoviću, naša reprezentacija je prešla u vodstvo i "odlijepila" se na plus četiri (11:7).

Do kraja prvog poluvremena, rukometni Zmajevi su povećali vodstvo na 17:12. U nastavku susreta, Grci nisu imali nikakve šanse. Utakmica je završena rezultatom 27:22.

"Hvala ovoj divnoj publici na podršci. Dao sam priliku svim igračima koji su iskoristili šanse. Sada idemo da se pripremamo za Island", kazao je selektor Marković.

U junu će izabranici selektora Dragana Markovića igrati dvije utakmice baraža protiv Islanda za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

(Reprezentacija.ba)