Fudbaleri Željezničara B su u okviru prijateljske utakmice poraženi od hrasničkog Famosa sa 1:0, piše Željina press služba.

Željo je počeo u sastavu: Bobić – Tukić, Selak, Kurtović, B. Šehić – Marković – Hrvanović, Šubo, Beganović, Bekrić – Nikolić. U drugom poluvremenu u igru su ušli: Hukelić, Mašić, Pirić, Tahbaz i Karavdić.

U trećoj minuti domaći prijete, Kreho je ubacio sa strane, a Nezić glavom loše šutirao. U sedmoj minuti Nikolić izlazi pred gol domaćih, šutira, ali golman Famosa sjajno reaguje. U 10. minuti Šehić šutira iskosa, golman izbacuje u korner.

Beganović u 20. Minuti hvata poluvolej na 25 metara, ali lopta odlazi preko gola. U 29. minuti ponovo ubačaj domaćih sa strane i ponovo je Nezić bio usamljen, ali je pred našim golom promašio loptu. Pet minuta poslije Šehić šutira sa 25 metara, ponovo golman domaćih u korner izbacuje. U 39. minuti agilni Šehić šutira sa distance, golman Famosa izbacuje u korner. Tri minute prije kraja Kreho je šutirao sa 25 metara, ali je Bobić bio siguran.

Drugo poluvrijeme otvara velika prilika za Šubu kada mu je Hrvanović odigrao povratni pas, ali su domaći izbacili loptu sa gol-linije. Dvije minute poslije Pleh šutira, ali Karavdić sjajnom paradom spašava našu mrežu.

Bekrić u 57. minuti šutira iz slobodnog udarca, golman domaćih izbacuje u korner.

Dženis Beganović, Foto: Armin Herić, FK Željezničar

U 70. minuti Nikolić  je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, ali šutirao preko gola. Minut poslije ponovo Nikolić šutira, ovaj put pored gola. U 73. minuti nakon kornera prijeti Famos, ali udarac odlazi preko gola. U 73. minuti su domaći poveli. Dubinski pas je iskoristio Dželaludin Repuh koji je prošao pored našeg golmana i pospremio loptu u mrežu.

Šehić u 85. minuti ubacuje, Nikolić šutira, ali golman Famosa i ovaj put siguran. Minutu poslije Hrvanović izlazi pred golm Famosa, ali pokušaj lob udarca golman domaćih izbacuje u korner. Nikolić novu priliku je propsutio i u 89. minuti kada je iskosa izašao pred gol Famosa i šutirao pored gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

(BIH.ba)