Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su večeras na ”A Le Coq Areni” u Talinu posljednji trening pred sutrašnju utakmicu s Estonijom u 10. kolu grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića trenirali su po kiši koja u Talinu gotovo bez prestanka pada tri dana, ali na odličnom travnjaku najmodernijeg malog stadiona u Evropi, odnedavno kapaciteta 15.000 sjedećih mjesta, na kojem će 15. avgusta 2018. biti odigran UEFA Super Cup, javlja sa “A Le Coq Arene” reporter Anadolu Agency (AA).

Trenirali su svi izuzev Ognjena Vranješa, koji je povrijedio skočni zglob i neće biti u konkurenciji za ekipu u duelu s Estoncima.

Utakmica Estonija – BiH igra se sutra, 10. oktobra, od 20.45 sati (21.45 po lokalnom vremenu) i neće imati preveliki rezultatski značaj jer su obje selekcije izgubile šansu da se plasiraju u play-off za naredni Mundijal.

Fudbaleri BiH će tražiti utješnu pobjedu u nastojanjima da sa eventualno osvojena tri boda pokušaju izbjeći ispadanje iz drugog u treći rang u UEFA Ligi nacija, novog kontinentalnog takmičenja koje će startovati u septembru naredne godine.

(BiH.ba)