Iskreno dobio sam mnogo pohvala poslije sinoćnje utakmice, ali nisam sretan jer nismo uspjeli da pobijedimo Belgiju (poraženi 3:4, op.a.), rekao je večeras u Tallinnu Haris Duljević, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvotimac Dinama iz Dresdena odigrao je sinoć na stadionu Grbavica veoma dobro iako nema pretjeranog iskustva u dresu s državnim grbom i mnogi ga smatraju velikom perspektivom za reprezentaciju BiH.

“Šta je tu je… Mnogo bodova izgubili smo na malim utakmicama i to će nas izgleda na kraju i koštati”.

Priznaje da po dolasku u Estoniju atmosfera među reprezentativcima nije na zavidnom nivou, da su svi potišteni zbog neuspjeha, jer gotovo je izvjesno neće se plasirati ni u baraž za Mundijal.

“Nije atmosfera na nekom nivou. Međutim, odradit ćemo utakmicu u utorak na najbolji mogući način i probati da pobijedimo Estoniju”.

Dragan Perić, trener u stručnom štabu smatra da “bitku za Rusiju” fudbaleri BiH nisu izgubili sinoć u meču sa super jakim Belgijancima.

“Nismo sinoć izgubili kvalifikacije, već u Grčkoj kada smo izgubili dva boda te porazom na Kipru. To je bio ključ. Nakon sinoćnjeg poraza nisam bio nimalo tužan i razočaran. Utakmica sa Belgijom daje mi vjeru i samopouzdanje da možemo odigrati opet onako i osvojiti tri boda u Estoniji, da BiH bude što bolje rangirana uoči narednih kvalifikacija”, smatra Perić.

Utakmica 10. kola grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” između Estonije i BiH igrat će se na stadionu A Le Coq Arena u Talinu u utorak, 10. oktobra, od 20.45 sati po srednjeeuropskom vremenu (21.45 po lokalnom).

(BiH.ba)