Selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević obratio se prisutnim novinarima na press konferenciji nakon utakmice BiH i Belgije (3:4).

“Ne bih ulazio u neke detaljne analize. Ova utakmica je bila veoma dobra, ali smo pravili dosta grešaka. Zalaganje i borbenost su bili na nivou, ali bilo je previše pogrešaka za ekipu kao što je Belgija, koja je iskoristila to. Da smo imali više iskustva i želje, možda smo mogli sačuvati 3:3 i u zadnjih desetak minuta tražiti pobjedu”, rekao je naš selektor.

Baždarević nije nikoga individualno kritikovao zbog primljenih golova.

“Ne bih želio da dijelim tim, jer je ovo kolektivna igra. Gol iz kornera koji smo primili je zbog nedostatka komunikacije između fudbalera, koji prvi put igraju zajedno. Ipak, takve stvari se ne smiju dešavati. Nedostajalo nam je iskustvo i koncentracija, a kada primite četiri gola, zadnja linija je odgovornija od ostatka tima. Prije utakmice smo ostali bez igrača koji bi nam vjerovatno pomogli svojim iskustvom”, kazao je Baždarević i dodao:

“Susret bi bio još bolji da su uslovi bili kvalitetniji. Nama bi to sigurno više odgovoralo, posebno zbog načina na koji naš tim igra. Također, velika je stvar što je Duljević pokazao da se može računati na njega. Igrao je kvalitetno i angažovano, što je velika stvar za reprezentaciju”.

(BiH.ba)