Fudbalski savez Bosne i Hercegovine upravo je izdao saopštenje u kojem se detaljno objašnjava šta će se navijačima biti zabranjeno unositi na stadion Grbavica na sutrašnjoj utakmici BiH – Belgija.

“Ovim putem želimo obavijestiti navijače koji će prisustvovati utakmici naše reprezentacije protiv Belgije, da iz bezbjedonosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje na stadion predmeta kao što su: ruksaci, torbice, veće ručne torbe, niti bilo koji tvrdi predmet. Takođe, neće biti dozvoljeno unošenje transparenata, banera i sličnih pisanih materijala. Zabranjeno je unošenje hrane i pića na stadion.

Zbog najave loših vremenskih prilika na dan odigravanja utakmice, preporučujemo  navijačima da obuku prikladnu topliju odjeću, te priručne kišne jakne ili kabanice, jer  iz bezbjednosnosnih razloga neće biti dozvoljen unos kišobrana na stadion.

Na svim ulazima stadiona „Grbavica“ prilkom ulaska gledalaca će biti pojačana kontrola od strane pripadnika ovlaštene zaštitarske agencije koja će obezbjeđivati utakmicu, kao i pripadnika policije, uz video-nadzor.

Još jednom pozivamo navijače da  gromoglasno bodre našu reprezentaciju, te da iskažu dužno poštovanje himni Belgije i svim akterima utakmice. Napominjemo da se naš državni tim nalazi pod posebnim monitoringom zbog prethodnih događaja i aktuelne  suspenzije stadiona u Zenici, pa bi svaki eventualni novi incident mogao imati nesagledive  konsekvence.

Našim vjernim navijačima unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.” navodi se u saopštenju.

Utakmica BiH – Belgija igra se u subotu 7. oktobra sa početkom u 18 sati na stadionu Grbavica.

(BIH.ba)