Sarajka Lejla Ahmetović (17) reprezentativka je Bosne i Hercegovine u karateu koja nažalost zbog finansija neće moći predstavljati svoju državu na Svjetskom prvenstvu u Tenerifeu (Španija) 24. oktobra.

Lejla se kao dražvna prvakinja i kroz bodovna takmičenja kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo u Španiju, ali izgleda da na njemu neće moći učestvovati zbog troška od 3.700 KM koliko košta putovanje i boravak, a koji joj njeni roditelji ne mogu platiti.

Sa istim problemom se susrela i karatiskinja Ajla Mahmutović kojoj su sugrađani skupili potreban iznos za predstavljanje BiH na SP.

Učenica trećeg razreda Srednje medicinske škole na Bjelavama inače je trostruka držvna prvakinja, bila je treća na Balkanu (Sofija), peta na svjetskom kupu u Umagu, te 15. na svjetskom prvenstvu u Indoneziji, te osvajala medalje na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima.

Apelujemo na državne institucije i uspješne kompanije da pomognu Lejlin odlazak na Svjetsko prvenstvo i novu kvalitetnu sportsku promociju Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)