Željo B pojačan prvotimcima je u okviru prijateljske utakmice u Maglaju povodom 91. rođendana Natrona savladao domaćina sa 4:0.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić – Zilić, Velić, Graovac, Beširević – Hajdarević, Elsner – Zajmović, Beganović, Žerić – Ubiparip. U drugom poluvremenu su još igrali: Dujmović, Tukić, Selak, B. Šehić, Marković, Hasanović, Šubo, Nikolić, Mujagić.

Plavi su od 12. minute počeli prijetiti. Zajmovićev udarac je golman izbacio u korner. Potom Beganović snažno šutira pored gola. U 22. minuti Hajdarević sa distance šutira visoko preko gola. U 27. minuti su Plavi poveli. Zajmović je uposlio Beganovića koji sjajno prima loptu i volej udarcem pogađa mrežu domaćih. Minutu poslije Graovac šutira glavom preko gola. U 29. Žerić je ušao u kazneni prostor, ali je golman Natrona na vrijeme napustio mrežu i spasio svoj gol.

Domaći u 30. minuti prijete udarcem sa dostance, ali je Fejzić bio na visini zadatka. Pred kraj prvog dijela Ubiparip je dva puta pokušao, ali oba puta je golman Natrona bio siguran.

U prvom minutu drugog dijela Željo je udvostručio prednost. Stevo Nikolić se našao pred golom domaćih i pogodio za 2:0. Zajmović u 52. minuti iskosa dobro šutira, ali lopta odlazi pored gola. Domaći su u 58. minuti izveli dobru kontru, ali Dujmović je dobro intervenisao i izbacio loptu u korner. Minutu poslije Žerić dobro porlazi po strani, ali njegov ubačaj ne nalazi saigrače.

U 68. minuti Marković sjajno gađa iskosa, ali golman Natrona izbacuje u korner. Plavi su napravili još nekoliko dobrih situacija, ali tek u 82. minuti postižu novi gol. Nakon snažnog udarca Šehića i odbrane golmana, Mujagić natrčava i posprema loptu u mrežu. Isti igrač šest minuta poslije postiže i svoj drugi, a za Želju četvrti gol. Gol je postigao za vrha kaznenog prostora. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Iz FK Željezničar isitču da se zahvaljuju domaćinu na gostoprimstvu, te još jednom čestitaju veliki jubilej Natronu!

(Reprezentacija.ba)