Trener Slobode prekrižio tri igrača

Šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović danas je saopćio trojici nogometaša da na njih ne računa u nastavku prvenstvene sezone.

To su Ismar Tandir, Adnan Zukić i Sadžid Fazlić kojima predstoje razgovori s klupskom upravom o tome da li će s njima sporazumno biti raskinut ugovor ili će otići na posudbu u druge klubove.

“Najavio sam da ću se riješiti četvorice igrača i to smo danas uglavnom zvršili. Još jedan će biti odstranjen iz prve ekipe, ali još nisam odlučio ko će to biti, jer je dilema oko dvojice igrača”, izjavio je Petrović za Fenu.

Novinarima je rekao da nije želio sam odlučivati o tome ko ubuduće neće trenirati s prvom ekipom, pa su o tome glasali svi članovi stručnog štaba: Slavko Petrović, Milan Bosanac, Amir Spahić, Nermin Hasić i Edin Ribić i sportski direktor Denis Karić.

Četvrti igrač kome će biti rečeno “adio” najvjerovatnije će se znati nakon narednog treninga.

“Za Banju Luku putujemo sutra u 12.30 sati, trening je zakazan u 17 sati. Utakmica s Borcem nam je jako važna, a što se sastava tiče, bit će vjerovatno isti kao protiv Željezničara. Jedino još ne znam hoće li moći nastupiti Darko Todorović”, kazao je Petrović.

Todorović nije trenirao sedam dana zbog povrede, a tek danas se uključio u trenažni proces. Sutra će se znati koliko u ovom trenutku može pružiti Todorović.

Na Amera Osmanagića stručni štab svakako ne računa zbog crvenog kartona dobijenog u kupu protiv Azota u Vitkovićima.

Utakmica Borac – Sloboda igra se u nedjelju od 18 sati.

(Reprezentacija.ba)