Željezničar u subotu igra protiv Zrinjskog

Željezničar će u okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Zrinjskog, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem i prvotimac, Goran Zakarić.

 – Igramo s protivnikom koji je već dvije godine prvak BiH i koji je jako dobro krenuo. Ostvarili su osam pobjeda i samo jedan poraz, dolaze puni samopouzdanja sa željom da odigraju dobru utakmicu. Ono što je najbitnije, žele igrati fudbal i to će biti sjajna stvar za gledatelje jer će uživati u dobroj utakmici i dobrom ambijentu na Grbavici koja je iz dana u dan sve ljepša i ljepša i svi preduslovi su stvoreni da bude jedna dobra utakmica. Zrinjski ima dobrog i iskusnog trenera, imaju iskusnu ekipu, jako nezgodni su prema naprijed, imaju brze igrače, jako dobre tranzicije, hoće igrati, organizovati igru iz zadnje linije, to su njihove kvalitete. Kao svaka ekipa i oni imaju mane, mi smo se posljednjih sedam dana pripremali da neutrališemo njihove dobre i da iskoristimo njihove mane. U Tuzli smo zabrljali, nakon nekoliko dobrih utakmica i rezultata, zabrljali smo u Tuzli, izgubili smo utakmicu koju nismo smjeli, analizirali smo je, napravili smo sastanak sa igračima i u ponedjeljak je ta priča završena. Od ponedjeljka smo krenuli sa pripremama za Zrinjski, kazao je Admir Adžem.

Zadravstveni bilten ekipe se popravlja, u konkurenciji su Kajkut i Zajmović, Marković je počeo trenirati s loptom, a uskoro će i Crnov. Graovac nema pravo nastupa zbog crvenog kartona. Šef struke se dotakao i natupa juniora u Bugarskoj.

– Svi smo sretni zbog pozitivnog rezultata i nadamo se da će proći Ludogorets, znači nam to puno. Ja sam ustupio tri igrača koja su u užoj konkurenciji za prvi tim, nisam mogao dati Šabanadžovića jer nisam mogao rizikovati da igrači budu 33 sata u putu. Današnji trening će pokazati da li će oni biti spremni za sutrašnju utakmicu, ali to su moji problemi koje ću pokušati riješiti, istakao je Adžem.

Također, Adžem je istakao da će pojedini fudbaleri biti kažnjeni, koji su zbog gluposti dobijali žute kartone protiv Slobode.

(Reprezentacija.ba)