KK „Bosna Royal“ će prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Košarkašku Ligu šampiona odigrati u utorak, 19.septembra protiv MHP Riesen Ludwisburg iz Njemačke. Utakmica će se igrati u dvorani Mirza Delibašić, Skenderija sa početkom u 18,30 sati.

Tim KK „Bosna Royal“ na čelu sa trenenrom Aleksandrom Damjanovićem čine iskusni igrači Goran Ikonić, Cory Bradford, te Maksim Šturanović koji su igrali za brojne evropske i svjetske košarkaške klubove. Pored njih sastav„Studenata“čini plejada mladih igrača: Haris Ćurevac, Devon Walker, Aldin Đelmo, Aleksandar Radukić, Milija Miković, Atif Durak, Adi Alikadić, Miroslav Pašajlić, Draško Knežević i Edin Rešidović.

„Nakon osam godina KK „Bosna Royal“ ponovo igra evropske utakmice. Ovo je značajan iskorak za nas i očekujemo energičnu borbu naših momaka. Svakodnevno intenzivno treniramoi vršimo pripreme kako bi igrači što bolje dočekali predstojeće utakmice“, izjavio je trener KK „Bosna Royal“ Aleksandar Damjanović.

MHP Riesen Ludwigsburg već 15 godina igra u najvišem takmičenju Bundesligegdje su u prošloj sezoni završilina osmom mjestu. Ovaj plasman im je omogućio kvalifikaciju za Play-off.

Karte će biti u prodaji od petka, 15.09. i to na platou Skenderija, te preko portala www.kupikartu.ba po cijenama od 5 KM, dok cijena tribina iznosi 10 KM.

(Reprezentacija.ba)