KK „Bosna Royal“ će prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za KoÅ¡arkaÅ¡ku Ligu Å¡ampiona odigrati u utorak, 19.septembra protiv MHP Riesen Ludwisburg iz NjemaÄke. Utakmica će se igrati u dvorani Mirza DelibaÅ¡ić, Skenderija sa poÄetkom u 18,30 sati.

Tim KK „Bosna Royal“ na Äelu sa trenenrom Aleksandrom Damjanovićem Äine iskusni igraÄi Goran Ikonić, Cory Bradford, te Maksim Å turanović koji su igrali za brojne evropske i svjetske koÅ¡arkaÅ¡ke klubove. Pored njih sastav„Studenata“Äini plejada mladih igraÄa: Haris Ćurevac, Devon Walker, Aldin Äelmo, Aleksandar Radukić, Milija Miković, Atif Durak, Adi Alikadić, Miroslav PaÅ¡ajlić, DraÅ¡ko Knežević i Edin ReÅ¡idović.

„Nakon osam godina KK „Bosna Royal“ ponovo igra evropske utakmice. Ovo je znaÄajan iskorak za nas i oÄekujemo energiÄnu borbu naÅ¡ih momaka. Svakodnevno intenzivno treniramoi vrÅ¡imo pripreme kako bi igraÄi Å¡to bolje doÄekali predstojeće utakmice“, izjavio je trener KK „Bosna Royal“ Aleksandar Damjanović.

MHP Riesen Ludwigsburg već 15 godina igra u najviÅ¡em takmiÄenju Bundesligegdje su u proÅ¡loj sezoni zavrÅ¡ilina osmom mjestu. Ovaj plasman im je omogućio kvalifikaciju za Play-off.

Karte će biti u prodaji od petka, 15.09. i to na platou Skenderija, te preko portala www.kupikartu.ba po cijenama od 5 KM, dok cijena tribina iznosi 10 KM.

(Reprezentacija.ba)