Sarajevo u derbiju dočekuje Široki Brijeg

Fudbaleri Sarajeva i Širokog Brijega ovog vikenda će igrati derbi osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica će biti odigrana na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, a domaći tim će pokušati ostvariti drugu uzastopnu domaću pobjedu pod vodstvom povratnika na trenersku klupu ”bordo” tima Husrefa Musemića.

Musemić je na današnjoj konferenciji za medije naglasio da očekuje zahtjevnu utakmicu protiv kvalitetnog protivnika kojeg poštuje, ali da Sarajevo u ovom meču razmišlja samo o tri boda, javlja Fena.

“Široki je kvalitet pokazao u evropskim mečevima. Trebat će nam mnogo borbenosti i koncentracije ako želimo tri boda, jer ovaj protivnik je mnogo bolji od Viteza. Opasni su i kada gube i kada vode, a jedna su od rijetkih ekipa koja igra s tri igrača u zadnjoj liniji”; rekao je Musemić.

Šef struke FK Sarajevo za ovaj meč će imati na raspolaganju veći broj igrača u odnosu na prošlo kolo, ali neće računati na mladog napadača Hadžića, koji je pošteđen zbog nastupa s reprezentacijom BiH.

Osvrnuo se i na fudbalera iz Gane Joachima Adukora, za kojeg smatra da je kvalitetan igrač koji će u budućnosti imati mjesto u timu Sarajeva.

Fudbaler Sarajeva Perica Ivetić vjeruje u pobjedu protiv Širokog.

“Dobro sam se pripremio s ekipom u Čitluku i nadam se da ću sutra pomoći ekipi. Pripremili smo se za Široki, vjerujem da možemo pobijediti ako ispoštujemo sve što smo radili tokom priprema. Široki nam je veliki dužnik i uradit ćemo sve za pobjedu”, rekao je Ivetić.

Derbi osmog kola PLBiH između Sarajeva i Širokog će biti odigran sutra u 19.00 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

(Repezentacija.ba)