Iako u svom vlasništvu imaju dvije zgrade u Sarajevu i zgradu Trening centra u Zenici, Fudbalski savez BiH 12. redovnu sjednicu Izvršnog odbora organizovao je u ugostiteljskom objektu.

U hotelu u blizini zgrade FS BiH sjednicom Izvršnog odbora predsjedao je Elvedin Begić, predsjednik sa predatim ovlaštenjima, a istoj su prisustvovali još 14 članova Izvršnog odbora, član za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz, te savjetnik za pitanje fudbala Zvjezdan Misimović.

Nakon diskusija jednoglasno su usvojeni:

  1. Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 11. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 24. 08. 2017. godine,
  2. Usvojen je izvještaj selektora „A“ tima, Mehmeda Baždarevića, sa proteklih kvalifikacionih utakmica protiv Kipra i Gibraltara. Za predstojeće kvalifikacione utakmice koje naša reprezentacija igra sa Belgijom u Sarajevu i Estonijom u Talinu daje se puna podrška selektoru, stručnom štabu i reprezentativcima. Zaključeno je da je potrebno iskoristiti sve potencijale i kapacitete u NS/FS BiH, kako bi se provođenjem neophodnih aktivnosti stvorili svi potrebni preduslovi za pripremu i odigravanje utakmica koje se igraju narednog mjeseca.
  3. Pored izvještaja za „A“ selekciju, usvojen je i izvještaj selektora „U-21“ selekcije, Vinka Marinovića, sa kvalifikacione utakmice protiv Rumunije i prijateljske utakmice protiv Crne Gore.
  4. Informacija o finansijskoj situaciji NS/FS BiH;
  5. Informacija o aktivnostima za narednu kvalifikacionu utakmicu protiv Belgije koja će se odigrati 07.10.2017. godine na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu.

(Reprezentacija.ba)