Vaha brani Mešu

Vahid Halilhodžić uspješno je sa svojom reprezentacijom Japana priveo kraju kvalifikacije za SP 2018.

Kada je Japan nakon slavlja nakon utakmice protiv Australije utonuo u san, Bosna i Hercegovina doživjela je katastrofu na Kipru.

Kuliminirale su kritike na račun selektora Baždarevića pod čijom palicom reprezentacija već duže ne igra efikasno, no u Mešinu odbranu stao je legendarni Vaha čija se riječ uvijek mora saslušati.

”Vidim digla se i kuka i motika na Baždarevića, kao da on nema pojma, kao da je od jučer u nogometu” bio je prvi Halilhodžićev komentar u razgovoru za Sportske.

”Neke kritike su ispod svakog nivoa, prizemne i van svake pameti. Udara se na Mešin trenerski dignitet, na njegovu stručnost koja je neupitna. Selektor snosi dio odgovornosti, ali nije jedini krivac. Pa ne može Meša da uđe na teren i da igra. Sve me to jako žalosti i ljuti, jer naš narod olako pljune na svakog, bez dubljeg razmišljanja. Svima nama je žao zbog toga što reprezentacija nije pobijedila, ali moramo razgovarati argumentima, a ne pljuvati i selektora i igrače, jer je to moderno kad se izgubi. Polako, razmislimo o svemu” rekao je Halilhodžić u čijem japanskom stručnom štabu radi i trener golmana i skaut Enver Lugušić.

(Reprezentacija.ba)