U17 BiH se priprema u Vogošći i Zenici

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine jučer su se okupili u hotelu “Park” u Vogošći i do kraja sedmice će u zeničkom Trening kampu, kao  i na stadionu “Hakija Mršo” odraditi dio priprema za kvalifikacije koje ih očekuju početkom oktobra.

Selektor Sakib Malkočević je za službeni sajt N/FS BiH govorio o ovoj reprezentativnoj akciji.

“Okupili smo se u UEFA terminu i sada su tu i igrači iz inostranstva koje nismo imali priliku da provjerimo. Ovih pet dana će nam dobro doći u sklopu priprema za kvalifikacije. Pored momaka koji su se jučer okupili, ima ih još pet ili šest na koje računamo, tako da imamo skoro 30 igrača koji ravnopravno konkurišu za kvalifikacije. Sada je konkurencija jaka, ali od ove godine možemo u kvalifikacijama koristiti 20 igrača, pa imamo dvije opcije više u odnosu prethodne sezone. Nadam se da neće biti povreda i u Makedoniju ćemo povesti 20 fudbalera koji budu najspremniji u tom trenutku”.

Malkočević smatra da je grupa u kvalifikacijama zahtjevna.

“Nemamo puno vremena i moramo svaki trenutak iskoristiti da se što bolje spremimo. Očekuju nas teške kvalifikacije gdje ćemo za protivnike imati Makedoniju i Slovačku koje su kvalitetne selekcije, a ni Moldavija nije za potcijeniti. Nadam se da ćemo biti spremni i ostvariti cilj, a to je plasman u elitni krug kvalifikacija”.

Robert Voloder, Foto: Nogometni savez BiH

Defanzivac Kolna Robert Voloder prvi put je na okupljanju kadeta i nije krio oduševljenje zbog toga.

“Drago mi je što sam u reprezentaciji. Momci su super, treneri također i znaju šta rade. U klubu sam u dobroj formi, kapiten sam u svojoj generaciji i dolazak na okupljanje kadetske reprezentacije BiH je još jedno veliko priznanje za mene”.

Reprezentativci su jutros odradili trening u Vogošći, a za 17:00 sati je planiran još jedan u Trening centru N/FS BiH u Zenici.

(Reprezentacija.ba)