Marinović nakon Rumunije

Selektor Vinko Marinović obratio se novinarima nakon kvalifikacionog poraza do Rumunije. Nije krio razočarenje za propuštenim prilikama, ali i zadovoljstvo zbog stvari koje su bile dobre na terenu.

– Rumunski igrači igraju u velikim klubovima i imaju dobru minutažu i oni su to danas pokazali. Vidjeli smo i dobrih i loših stvari, koji su se nažalost u prelomnim trenucima okrenuli na stranu Rumunije koja je to znala kazniti. Kasnije smo imali crveni karton i nekoliko propuštenih prilika. Možda nam je nedostajalo i malo sreće da stvari ispadnu drugačije. – poručio je Vinko Marinović nakon utakmice.

Šta očekivati dalje u izuzetno teškoj grupi?

– Sljedeća utakmica protiv Portugala je jako teška, tako da smo u periodu u kojem imamo jako teške utakmice, ali mi moramo raditi da se poboljšamo. Vjerujem da uz Hadžiahmetovića i Redžića možemo biti puno bolji i spremniji. – kaže Marinović.

Novinari su pitali za nedisciplinu u ekipi, posebno za ponašanje igrača koji su zbog “dugog jezika” prema sudiji umalo bili isključeni.

– Moramo popraviti te stvari i naši igrači napreduju na tome. Svakako da se to ne smije raditi i sigurno da će im to biti rečeno. – poručio je U21 BiH selektor Vinko Marinović.

(Reprezentacija.ba)