Treće kolo u kvalifikacijama

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je danas u Zenici u trećem kolu kvalifikacija od Rumunije rezultatom 1:3.

Selektor Vinko Marinović dobro je posložio igru svog tima i bh. momci su solidno otvorili meč i bili bolji protivnik do 23. minute kada za takvu igru dolazi i nagrada. Demirović prolazi po lijevoj strani, ubacuje u sredinu, a u svoj gol loptu za 0:1 šalje Nedelcu.

Deset minuta kasnije Puscas izjednačava na 1:1. Mladi Zmajevi igraju maksimalno koliko mogu, ali Rumuni dominiraju u određenim segmentima igre, pa dolaze do vodstva od 1:2 preko Comana u 54. minuti utakmice.

Kasnije nekoliko dobrih prilika za BiH, te i jedna stativa, ali crveni karton Memije i opšta ofanziva BiH otvaraju prostor Rumunima da zabiju i treći gol u 95. minuti kada pogađa Man.

Naša reprezentacija pružila je svoj maksimum pred više od 1000 navijača u Zenici odigrala solidan i smislen fudbal. Nedostajalo je i malo sreće, ali objektivno Rumunija je bila bolja.

Bez obzira na rezultat bh. mladi tim izgleda puno organizovanije nego u prošlim kvalifikacijama.

U21 BiH kvalifikacije nastavlja 10. oktobra u gostima protiv Portugala.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.