Kipar i BiH igraju sutra sa početkom u 20,45 sati

U utakmici protiv Bosne i Hercegovine debi na klupi fudbalske reprezentacije Kipra imat će selektor Ran Ben Shimon. Međutim, izbor 46-godišnjeg Izraelca za selektora nije naišao na odobravanje većine reprezentativaca te u svlačionici Kipra vlada nezadovoljstvo i svojevrsna pobuna.

Prema tvrdnjama kiparskih novinara, igrači su nezadovoljni izborom Shimona, jer je stranac, ali i nije poznato trenersko ime, koji je na klupu nacionalnog tima stigao iz izraelskog Ashoda. Reprezentativci Kipra za selektora žele provjerenog stranca, kako kažu, ”ako baš mora biti” ili kiparskog ili grčkog trenera.

Ipak, u meču sa BiH igrat će pod dirigentskom palicom Shimona kojeg i pored loše atmosfere u reprezentaciji bezrezervno podržavaju u Fudbalskom savezu Kipra jer vjeruju da će donijeti napredak u igri i rezultatima, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Za utakmicu ne vlada uobičajen interes bh. navijača. Kapiten Edin Džeko i društvo sutra u Nikoziji imat će malu podršku. BiH će bodrit svega oko 120 navijača, saopštili su iz delegacije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića tokom dana odmarat će se u hotelu ”Hilton” u Nikoziji. Večeras će na GSP Areni imati posljednji trening pred sutrašnji susret sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”.

(Reprezentacija.ba)