Optimizam među igračima i članovima stručnog štaba

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine u zeničkom Trening centru N/FS BiH se u pozitivnoj atmosferi spremaju za susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo s Rumunijom.

Optimizam vlada među igračima i članovima stručnog štaba pred ovaj susret, ali i oprez jer ističu da je i protivnik izuzetno kvalitetan.

S tim u vezi ozbiljno se pristupilo ovim pripremama što potvrđuje i pomoćni trener Sanjin Alagić.

“Jučerašnji trening su propustili Radeljić i Demirović jer su kasno imali letove za Sarajevo, ali danas su svi u trenažnom procesu. Jutros smo analizirali naše dosadašnje utakmice, gdje smo ukazali igračima na neke greške, slijedi i analiza protivnika. Iskoristit ćemo ove pripreme maksimalno i spremni dočekati meč. Rumunija je jaka ekipa, ali vjerujem da možemo ostvariti pobjedu i nadamo se najboljem”.

Golman Goran Karačić također ističe pozitivan ambijent.

“Atmosfera u ekipi je odlična. Odradit ćemo ove pripreme na najbolji mogući način kako bismo bili na nivou u susretu s Rumunijom. Sigurno da se radi o kvalitetnom protivniku iako detaljnije analize tek slijede. Doći će ovdje da se nadigravaju, ali igramo na našem terenu i ako pružimo maksimum osvojit ćemo tri boda”.

(Reprezentacija.ba)