Današnjim okupljanjem u Nikoziji zvanično počinju pripreme A selekcije za utakmice sa Kiprom i Gibraltarom u okviru kvalifikacija za odlazak na SP 2018.

Selektor Mehmed Baždarević je doputovao juče, obišao terene za trening i o planu priprema kaže:

“Već su mnogi igrači stigli, planirali smo održati jedan radni sastanak, zatim će se obaviti medicinski pregled da vidimo jesu li svi zdravi i onda večeras imamo prvi trening. To će biti jedan lakši rad, rekuperacija, uobičajena nakon utakmica koje su sinoć igrali naši reprezentativci.

Za sutra je predviđena video analiza protivnika, individualni razgovori, a mislim da ćemo promijeniti i prvobitni plan kad su u pitanju treninzi. Izuzetno je toplo ovdje tako  da će vjerovatno biti samo poslijepodnevni trening sutra kao i prekosutra kad je onaj zvanični.” prenosi Fudbalski savez BiH.

Kašnjenja nema, svi igrači trebaju stići tokom dana a na komentare o “skraćenom” spisku selektor odgovara:

“Mislim da niko nije otpisan, sa onog spiska koji sam saopštio ranije. Za mene su svi oni reprezentativci i bez obzira što danas neki nisu ovdje,  vjerujem da će biti prilike da pokažu šta znaju i umiju. Činjenica da su se našli na spisku znači da ih gledamo i pratimo, ali i da su pred nama utakmice u kojima tražimo iskustvo i igrače koji mogu da ponesu taj teret.”

Baždarević je svjestan da nam predstoji težak meč ali da je kvalitet na našoj strani:

”Znamo koji nas rezultat interesuje ovde i svjesni smo da neće biti nimalo lako jer se radi o izuzetno dobrom protivniku, koji je napravio probleme i nama ranije i nekim drugim reprezentacijama. To znači da moramo igrati čvrsto i jako i mislim da ako budemo kolektivno dobro parirali protivniku možemo napraviti razliku koja će nas sve obradovati jer imamo više fudbalskog kvaliteta ali ga moramo i potvrditi.”

(Reprezentacija.ba)