Trener Željezničara u sutrašnjem meču neće moći računati na nekoliko igrača

Nogometaši Željezničara u derbi susretu 6. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu na Grbavici dočekuju ekipu Širokog Brijega.

Nakon pobjede nad gradskim rivalom Sarajevom u prošlom kolu, “Plave” očekuje još jedan težak susret.

Trener Admir Adžem na pres-konfrenciji ja kazao da je “ova sedmica iskorištena da se ekipa nakon derbija oporavi i što bolje taktički pripremi za predstojeći susret”.

“Široki Brijeg nam je tradicionalno neugodan protivnik jer u posljednje vrijeme rijetko ostvarujemo pozitivan rezultat protiv njih. Prošle sezone u Kupu smo izgubili 3:0 na Grbavici. Dolazi protivnik koji igra u sistemu koji nije tipičan za našu ligu i to mu stvara prednost u odnosu na neke protivnike. Imaju puno rješenja u napadu, mladih i potentnih igrača koji mogu biti opasnost po protivnika. Taj njihov sistem daje njima neke prednosti, ali i nosi neke mane koje ćemo mi pokušati iskoristiti”, rekao je Adžem.

Naglasio je da je pobjeda njegove ekipe protiv Sarajeva donijela pozitivnu atmosferu u cijelom klubu, kao i među navijačima, ali da su se igrači u derbiju “energetski potrošili”.

“Derbi nas je koštao puno, jer smo izgubili nekoliko igrača. Mladi Osmanković je izgubljen, on se povrijedio nakon što je  nezgodno doskočio. Stanić također neće moći konkurisati. Ostali smo i bez Ramovića, koji je isključen u derbiju.  Od ranije nemamo Crnova i Markovića tako da je to pet igrača koji će nam nedostajati u ovoj utakmici”, kazao je Adžem.

Trener Plavih je najavio da će šansu pružiti nekolicini mladih igrača, “koji iz treninga u trening pokazuju da se sve ozbiljnije mora na njih računati”.

Susret Željezničar – Široki Brijeg igrat će se u subotu od 20 sati.

(Reprezentacija.ba)