Proslavljena bh. košarkašica u Kući slavnih

Bh. košarkašica Razija Mujanović nova je članica Kuće slavnih Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) u generaciji 2017. godine, javlja Fena.

Mujanović je 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća osvojila četiri europska klupska naslova te isto toliko puta proglašavana najboljom košarkašicom Europe.

S tuzlanskim Jedinstvom prvi europski naslov uzela je 1989. godine, 1992. isto je ponovila sa španjolskim klubom Dorna Godella, a 1994. i 1995. godine s talijanskim klubom Pool Comense.

S reprezentacijom Jugoslavije osvojila je srebrnu olimpijsku medalju 1988. godine, a dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu okitila se istom medaljom.

Na Mediteranskim igrama 1993. godine osvojila je zlato u dresu bh. reprezentacije.

Pored Mujanović u Kuću slavnih u generaciji 2017. uvršteni su i Toni Kukoč (Hrvatska), Shaquille O'Neal (SAD), Mickey Berkowitz (Izrael), Pero Cameron (Novi Zeland), Valdis Valters (Latvija). Uz njih, kao trener je uvršten Dušan Ivković (Srbija) te originalni “Dream Team”, američka reprezentacija koja je na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni osvojila zlatnu medalju.

(Reprezentacija.ba)